Popis
Nejdůležitějším faktorem při výrobě naší drienkovice je optimální kvalita a stupeň zralosti ovoce-dřínek.
Prvotřídní destilát může vzniknout jen z plně zralého ovoce.
Toto peckové ovoce obsahuje mnoho ovocných kyselin, které zajišťují silný a osvěžující chuťový zážitek, a také obsahuje dostatek vitamínu C – přibližně dvakrát tolik jako citron.
Pomalá fermentace probíhá při teplotě 15°C a trvá přibližně 8 týdnů.
Po vykvašení se dřínky odpeckují.
Jemnou destilací získáváme spoustu tónů přezrálého ovoce, ovocné estery a poté jasné aroma ovocných jader. Celkově má destilát z dřínek komplexní tóny s výrazným charakterem divokého ovoce a nádechem marcipánu a hořkých mandlí.
Námi doporučená teplota podávání a skladování je od 16-18°C.
Při teplotách pod cca 7°C dojde k mírnému zakalení destilátu z důvodu vysrážení aromatických olejů.
Není nejmenší důvod naše destiláty chladit, kvůli těm úžasným a pracně získaným aromatickým olejům to vlastně pijeme.